• Historie

  • Sportclub Overwetering is een sportclub bestaande uit een voetbalafdeling en een handbalafdeling. Onze leden komen hoofdzakelijk uit Olst, Boskamp, Den Nul, Fortmond en de omringende buitengebieden.

    Sportclub Overwetering is op 15 juni 1972 tot stand gekomen, na een fusie tussen v.v. Olst en r.k.s.v. Boskamp. Als oprichtingsdatum van Sportclub Overwetering wordt 24 mei 1929 aangehouden, zijnde de oprichtingsdatum van de oudste fusiepartner, de v.v. Olst.

    De fusie - min of meer gedicteerd door toenmalige burgemeester Wentholt - heeft er toe bijgedragen dat er in 1973 een nieuw sportpark in gebruik genomen kon worden, gelegen tussen de beide dorpskernen van de fusieclubs in en dat het met de aanwas van nieuwe leden weldra voorspoedig ging.

  • De handbalvereniging Boskamp heeft zich in de begin jaren negentig aangesloten. Hiermee is een eind gekomen aan de versnippering van talent en heeft ook de handbaltak zich ontwikkeld tot een sterke tak van de club.

    In sezioen 2008/2009 deed damesvoetbal zijn volwaardige intrede bij Sportclub Overwetering door het samenstellen van een volwaardig senioren dameselftal. Inmiddels is het damesvoetbal een ingeburgerd begrip en we zijn ook erg trots op het feit dat dit in de persoon van Danique Kerkdijk al geleid heeft tot een speelster die het geschopt heeft tot het Nederlands elftal.

    Sportclub Overwetering speelt met de voetbal haar thuiswedstrijden op "Sportpark Overwetering" te Olst. De naam Sportclub Overwetering is afgeleid van "huize Overwetering" dat eind jaren 60 werd afgebroken en waar - na de fusie - het sportpark werd gerealiseerd. De handbaltak speelt in “Sporthal de Hooiberg”, gevestigd, hoe toepasselijk, aan de overkant van de Wetering.