• Zwaarbevochten overwinning op Schalkhaar

    Zaterdag stond de wedstrijd tegen Schalkhaar JO13-2 op het programma. Schalkhaar is een stugge tegenstander die het goed doet in de competitie. Wij staan op de tweede plaats en zijn nog volop in strijd om het kampioenschap. Dani Kappert is herstellende van een breukje in de enkel. Roan melde donderdag dat hij in quarantaine moest en op zaterdag ochtend heeft Levi hetzelfde vervelende bericht. Collin vervangt Dani al vanaf het begin van zijn blessure en gelukkig kunnen Roan Schimmel en Maik Jager uit JO13-2 na hun wedstrijd bij ons aansluiten. Een gehavende start dus.

    Vanaf de aftrap komen we niet in ons spel. Waar we anders het moeten hebben van combinatiespel en diepgang lukt het nu geen enkel moment balbezit te houden en trappen we steeds vaker de bal lukraak naar voren. Ook het druk zetten, wat we heel veel geoefend hebben, wordt niet op de juiste wijze uitgevoerd. Gevolg is dat Schalkhaar duidelijk de bovenliggende partij is en we veelvuldig teruggedrongen worden op eigen helft. Het is erg rommelig, maar gelukkig leidt het nog niet tot grote kansen van Schalkhaar. Een keer krijgt een speler van Schalkhaar en goede schotkans, maar schrikt hij zo van de kans dat de bal ruim naast gaat. Dan lukt het ons eindelijk een keer goed door te komen via de rechterkant en komt de bal bij Kevin, die twee mensen uitkapt en over de keeper in het doel wil schieten. Via de vingertoppen van de keeper gaat de bal helaas over de achterlijn. De corner levert niets op. In een omschakelmoment even later wordt er niet goed druk gezet, waardoor Schalkhaar een diepe bal kan spelen op rechts. Roan is net te laat bij de bal en het lukt Giel niet meer een voet tegen de voorzet te zetten. De spits van Schalkhaar heeft vervolgens een leeg doel om de bal in te schieten 0-1. De voorsprong is gezien het spelbeeld volkomen terecht. Even later kruipen we door het oog van de naald, wanneer een grote kans van Schalkhaar gemist wordt. Wij kunen daar weinig tegenover zetten. Dan is het tijd voor de limonade.

    In de rust worden de puntjes op de i gezet, we hebben immers nog een helft om het recht te zetten. Jan komt erin voor Brent en Victor en Djani wisselen op het veld van plaats. We komen duidelijk beter uit de kleedkamer en nemen gelijk het initiatief. Nu speelt een groot deel van het spel zich af op de helft van Schalkhaar. We dringen aan en er ontstaan wat mogelijkheden voor o.a. Kevin en Stef. Het is duidelijk dat het team zich nog niet gewonnen wil geven. Ook Schalkhaar laat zich niet onbetuigd en krijgt via de counter nog twee keer een goed mogelijkheid. Maar ook zij hebben het vizier niet goed staan. Onze druk wordt steeds groter en resulteert oa in een paar corners. Na een kwartier in de tweede helft besluiten we aanvallend te wisselen. Jurjen, die het lastig had tegen de sterke spits van Schalkhaar verlaat het veld voor Maik die naast Binck op 10 gaat spelen. We rechten onze rug en trekken opnieuw ten strijde. Jan en Stef op de buitenkanten strijden voor wat ze waard zijn en het middenveld is met Binck, Maik, Kick en Victor nu echt voor ons, waardoor Giel, Collin en Djani samen met Roan achterin de boel op slot kunnen houden. Eindelijk valt dan ook de verdiende gelijkmaker. Door goed druk zetten bij de doeltrap door onze voorhoede kan Binck de bal veroveren. Hij is niet zelfzuchtig en ziet Kevin vrijstaan. Die kan in een leegdoel de 1-1 binnenschieten. Wat een vreugde, maar we vinden het nog niet genoeg. We vallen nu continu aan en veroveren bij balverlies steeds weer snel de bal. Twee minuten later wordt Stef in het strafschopgebied van achteren onderuitgehaald. Iedereen verwacht een penalty, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Het maakt het team nog meer vastberaden en in minuut 53 komt de bal via een scrimmage bij Jan aan de linkerkant op de rand van het strafschopgebied. Hij haalt verwoestend uit en de bal schampt nog een hoofd van een Schalhaar verdediger, maar verdwijnt onhoudbaar in doel 2-1! De ontlading is enorm. Met man en macht wordt daarna de voorsprong verdedigd. Jurjen komt terug in het veld als middenvelder, waardoor Victor naar rechtsachter verhuisd voor Collin. Tjonge wat wordt er gestreden. Nog 1x is het spannend voor onze goal, wanneer Roan en bal niet goed onder controle kan houden en de bal over de doellijn dreigt te gaan. Gelukkig is Binck attent en red hij net voor de doellijn. De scheidsrechter laat nog 4 minuten doorspelen en in de laatste actie van de wedstrijd is een corner voor ons. Daarna fluit de scheidsrechter af en kan er een klein feestje gevierd worden.
    Na een slechte 1e helft hebben we de rug gerecht en hebben we ondanks het gemis van 3 spelers de wedstrijd naar ons toegetrokken. Niet altijd met mooi voetbal, maar wel met veel inzet en strijd en een uiterste wil om te winnen! Het team ontwikkelt zich steeds verder en dat is mooi om te zien. Nu ook de concentratie op de training en dan volgende week tegen koploper KCVO. De strijd om het kampioenschap kan nog alle kanten op…….