• Vandaag de 2e derby van het seizoen en de 3e uitwedstrijd op rij. Nu ging de reis naar onze buren uit Diepenveen. Sinds dit seizoen zijn ook zij in competitie met een damesteam, en ook een goed en fanatiek team met een paar goede speelsters.

  Wij misten vandaag weer een aantal meiden, Wencke, Quinta en Brigitte. Op doel vandaag Lynn Oosterwijk en zij zou vandaag laten zien dat zij echt goed kan keepen. Belangrijk vandaag vonden wij het om eens goed te beginnen en dus niet te slap zoals de laatste weken wel gebeurde bij Columbia en SHE. Het begin was rommelig en een bovenliggend team was er niet echt. Diepenveen wilde graag hun centrale verdedigster laten doorschuiven en dat zagen wij gelukkig snel. Dit werd goed opgelost door onze centrale verdedigsters Chantal en Nicole waardoor Myrthe niet de hele tijd er achteraan hoefde. Een paar kleine kansjes voor ons en een redelijk grote voor hun (redding Lynn) maar het betere kwam meer en meer bij ons te liggen. Uit een goede actie van Anouk werd Lune goed aangespeeld voor de keeper en het was 0-1 voor ons. Even later was het bij ons erg slordig achterin en het stond geheel onnodig 1-1. Maar toen wij direct de 1-2 vanaf de aftrap maakten (goede pass Anique en doelpunt Annouk) leek er al wat te knakken bij Diepenveen. Al snel vonden we de snelle Djuna en Bam...1-3. Wij werden wat beter en scherper en gingen ook nog eens koppend scoren uit een corner, 1-4 via Linda! In de rust was er wat tijd om wat nieuwe afspraken te maken en vooral aandacht te hebben voor compact gaan staan. Dat is blijkbaar lastig maar wel van groot belang. We gaven de 2e helft op zich niet veel weg, Diepenveen gooide er her en der wat meer de beuk in maar toch bleven wij simpel op de been. Na de mooie 2-4 van afstand was het Myrthe die uit een mooie vrije trap de 2-5 maakte. Er kwamen meer mogelijkheden alleen was het te vaak net dat laatste balletje wat niet op maat was. Dat lag deels aan het goede fanatieke verdedigen van Diepenveen maar toch ook aan ons zelf. Achterin was het verder rustig alhoewel ook Nicole even liet zien wat verdedigen is, zowel fysiek als technisch/tactisch. Mooi om te zien dat wij die ervaring hard nodig hebben.

  Conclusie na 3 lastige uitwedstrijden is dat we inmiddels 5 gespeeld hebben en 15 punten.
  Na de eerste 2 wedstrijden dachten we dat het wel heel makkelijk zou zijn allemaal maar het blijkt dus dat er een paar hele goede en fysieke tegenstanders zijn. We zijn dan ook zeker daarin gegroeid. Nu zijn we een week vrij (misschien zelfs 2). Maar in ieder geval koploper!!

  Doelpunten:

  Lune
  Annouk
  Djuna
  Linda
  Myrthe