• Verslag Ripperda Tweewielers Sixday-toernooi 2024

  5 jun 2024
 • Afgelopen zaterdag is er op het schitterende complex van Sportclub Overwetering weer volop gevoetbald tijdens het derde Ripperda Tweewielers Sixday-toernooi. Er namen maar liefst 24 teams deel, die verdeeld werden over 3 poules. Onder goede weersomstandigheden werd er om 11.00 uur begonnen aan het toernooi en rond 15.45 uur waren alle beslissingen gevallen.

  Bij de dames speelden de nummers 1 en 2 uit de poule van 8 teams de finale. Deze werd gewonnen door het team met de bijzondere naam Voetbaldoev’m. Zij versloegen in een spannende wedstrijd het team Dames Broekland 1, dat al jaren een vaste deelnemer is aan het toernooi.

  De finale bij de heren werd gespeeld door de teams die op de eerste plaats in hun poule waren geëindigd. Dat waren FC Mispeer en FC Stoeptegel. De winst van FC Stoeptegel in hun poule was gebaseerd op een beter doelsaldo dan de nummer twee, Pepesan United Junior en kwam mede tot stand door een opvallende uitslag in de laatste poulewedstrijd.
  Na afloop van de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en moest de beslissing vallen door het nemen van penalty’s. Deze werden het beste genomen door FC Stoeptegel, waardoor zij winnaar werden van het toernooi.

  Het was lang twijfelachtig of één van de beste spelers allertijden aan het toernooi mee kon doen. Gelukkig heeft hij toch enkele wedstrijden zijn kunsten kunnen tonen en maakte hij zijn traditionele doelpunt.
  Ronnie Eldering werd daarom wederom en unaniem tot de beste speler van het toernooi gekozen.

  Na de prijsuitreiking kon er worden begonnen aan de barbecue en onder muzikale begeleiding van dj Orientalz werd het een mooi feest.

  Toen rond 20.30 uur de muziek uit en de tap dicht gingen werd er met behulp van vele vrijwilligers opgeruimd en zag het terrein in korte tijd weer keurig netjes uit.

  De organisatie bedankt de vele vrijwilligers, die voor, tijdens en na het toernooi hun medewerking hebben verleend om dit te laten slagen. Zonder hun inzet kan het toernooi niet doorgaan.
  We hopen dat er volgend jaar weer een mooi, nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis van het Sixday-toernooi kan worden toegevoegd.