• Trainersdiploma’s in onze onderbouw!

  15 dec 2023
 • Deze week ontvingen 11 trainers van SC Overwetering het welverdiende KNVB-diploma “Voetbalcoach 1 Pupillen”, een cursus die intern werd aangeboden aan vrijwilligers.

  Bij de KNVB leer je door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door training te geven. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. De opleiding bestaat uit een opleidingsdeel en een ervaringsdeel. Praktijk wordt afgewisseld met uitleg, interactie en inhoudelijke verdieping. Het ervaringsdeel betreft trainen en coachen van het eigen pupillenteam. Opdrachten worden uitgevoerd en tips die deelnemers kregen tijdens de bijeenkomsten worden in praktijk gebracht.

  De trainers leerden te trainen vanuit structuur, een gerichte doelstelling en het overdragen van regie. Kinderen niet voorzeggen maar zelf laten nadenken over het voetbalspel door vragen te stellen over het hoe en waarom.

  De cursus werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet dat werd aangeboden door het bestuur.

  Dank aan docent Christiaan Veltmaat voor zijn bevlogen manier van lesgeven. Onze felicitaties gaan uit naar: bovenste rij v.l.n.r. Christiaan Veltmaat, Erwin Kremer, Thijs van der Sluis, Niels Wunderink, Jamie van der Linden en Martijn Nijboer. Onderste rij v.l.n.r. Gökhan Iyigun, Jordy Oosterlaar, Sven Boxman, Martin Tolkamp, Martijn Apeldoorn en Maikel van Breukelen (ontbreekt op de foto).