• Zaterdag 6 november, Super Zaterdag, want nr. 1 (Overwetering) in de ranglijst moet tegen nr. 3 (Colmschate) en nr. 2 (KCVO) moet tegen de nr. 4 (Oene).
  Door de griep gevelde Roan Legebeke wordt vandaag vervangen door Roan Schimmel. Voor de geblesseerde Dani schuift Collin aan.

  Vandaag spelen we uit tegen Colmschate JO-13-1. De nr. 3 op de ranglijst. Het is een belangrijke voetbaldag. In de kleedkamer zien we op Voetbal.nl dat KCVO (nr. 2) met 5-2 gewonnen heeft van Oene (nr. 4). Dit betekend dat we moeten winnen om onze koppositie vast te houden.

  De warming-up verloopt goed. Iedereen lijkt in goede doen en bij het afwerken vliegen de ballen er lekker in.
  Op de bank beginnen Collin en Brent.
  Direct na het fluitsignaal is het duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd wordt maar toch blijven we goed in balbezit. Tot in de 3e minuut de bal eenvoudig wordt onderschept bij onze rand 16 meter. De aanvaller van Colmschate schiet met een goed schot de bal over onze keeper heen, 1-0. Dit is niet het scenario wat we in gedachten hadden en lopen dus direct achter de feiten aan.
  “Come on boys”, wordt er geroepen in het veld. De aanval vanaf de aftrap wordt gelijk ingezet. Na wat rondspelen komt de bal bij Jan die het 16 meter binnen dribbelt. Bij de achterlijn zet Jan voor richting Kick. Helaas komt de bal niet bij Kick maar rolt de bal toch de goal in via de verdediger van Colmschate. Mooi, het is 1-1.
  We blijven goed druk zetten en zijn veel aan de bal. Een scherpe pass op Stef zorgt voor een goede kans. Helaas eindigt de bal in de handen van de keeper.
  Dan krijgen we een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Het schot van Levi is niet scherp genoeg en de keeper kan de bal tegenhouden.
  Ondanks veel balbezit kunnen we niet echt tot afronden komen. Gelukkig krijgt de tegenstander ook maar weinig kansen.
  We worden nu wat meer teruggedrongen in onze verdediging door een goed spelend Colmschate. Dan komt de bal door een misser bij de tegenstander. Net als bij de 1e tegengoal wordt er goed op goal geschoten en staan we weer achter, 2-1.
  Colmschate houdt het goede spel vast en al snel creëren ze een goed uitgespeelde kans die resulteert in een goal. We staan 3-1 achter.
  Kort voor rust een lange dribbel van Levi langs meerdere tegenstanders. Helaas heeft hij de kracht niet meer voor een geplaatst schot.
  Dan is het rust en worden Djani en Kevin gewisseld.
  De 2e helft begint en we proberen aansluiting te krijgen. We krijgen wat kansen maar kunnen dit niet laten resulteren in een doelpunt. Ook Colmschate krijgt af en toe wat kleine kansen om hun voorsprong uit te breiden maar Roan verdedigd zijn doel goed. De moed lijkt ons wat in de schoenen te zakken tot dat in de 56ste minuut een overtreding op Binck wordt gemaakt binnen het 16 meter gebied. De scheidsrechter fluit en wijst naar de penaltystip.
  Dit kan het vuur weer aanwakkeren. Levi legt de bal klaar, neemt een aanloop en schiet. De keeper van Colmschate duikt naar de hoek waar de bal heen gaat…….het lukt hem om de bal uit de goal te houden. Wat een baalmoment. De slotfase is nog wel spannend o.a. door een goed schot van Brent die maar net naast gaat. Dan klinkt het eindsignaal.

  Vandaag miste we toch het laatste beetje beleving en energie om tot een goede afwerking van de kansen te komen en om achterin alles goed dicht te houden. Helaas zakken we nu terug naar de 3e plek op de ranglijst.
  Collin en Roan hebben zijn goed ingevallen. Bedankt voor jullie tijd en inspanning.

  Volgende week het toeval dat we weer tegen Colmschate mogen voetballen maar dan voor de beker. We kennen de tegenstander en met het thuisvoordeel gaan we er vanuit dat we revanche nemen. “Come on, boys”.