• 26 September 2021.

  Eindelijk, vandaag is het zover. Na een periode van voorbereiding én het spelen van vriendschappelijke-en bekerwedstrijden gaat het vandaag gebeuren. Vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen W.W.N.A. uit Apeldoorn.
  Mooi om weer die gezonde wedstrijdspanning tijdens de warming up op de gezichten van onze mannen te zien. Ja, na zolang geen competitie gespeeld te hebben vraag je je op voorhand toch af, waar we staan. Kunnen we dit jaar een rol van betekenis spelen in de 3e klasse?
  Voor de wedstrijd lees ik in het programmaboekje dat er toch wel wat blessures zijn. Gezien de toch wat smalle selectie kan dat een probleem zijn. Drie vaste basisspelers zijn geblesseerd. Waar ruimte ontstaat, krijgen anderen kansen. Vandaag het debuut van de 15 jarige Jaimey Zeijseink!!!

  De wedstrijd (eerste helft)


  Vanaf de aftrap golft het spel wat op en neer. Het spel oogt wat onrustig en gehaast. De eerste de beste aanval van W.W.N.A. is raak. Er ontstaat een misverstand en uit het niks staat het 0-1.
  Na de 0-1 probeert het team wat druk uit te oefenen op het doel van W.W.N.A., hetgeen gelijk resulteert in een grote kans voor Dennis Willemsen. Helaas kopt Dennis over het doel.
  Na 16 minuten zet Bram de Haas met een mooie steekpass Dennis Willemsen voor de doelman. Jammer genoeg mist Dennis. Twee grote kansen niet benut. Ook W.W.N.A. krijgt in de eerste helft nog een grote kans.
  Wat me opvalt is dat het team vooral tegen zichzelf lijkt te voetballen. Vind het niet “fris ogen” eerder vermoeid. Kan te maken hebben met de temperatuur, het is best warm.
  Na 35 min. soleert Dennis Willemsen door het strafschopgebied van W.W.N.A., legt de bal terug en ja hoor, Jaimey Zeijseink staat op de goede plek en schiet de 1-1 onberispelijk binnen. Scoren tijdens je debuut, op 15 jarige leeftijd. Hoe knap is dat?
  Echt, lang hebben we niet kunnen genieten van de gelijkmaker. Na opnieuw miscommunicatie en slordigheid profiteert W.W.N.A. goed, 1-2.
  Vlak voor de rust krult Dennis Willemsen een goede trap op mooie wijze nog op de lat, Jammer.

  De wedstrijd (tweede helft)


  Overwetering komt heel anders de kleedkamer uit. Op energieke wijze wordt W.W.N.A. teruggedrongen. Er voetbalt nog maar een team. Daarmee wil ik W.W.N.A. niet tekort doen, maar het was voor hen overleven. Meer beleving maakte niet meteen het spel een stuk beter. Het spelbeeld blijft onrustig en rommelig ogen. Ook de laatste pass is steeds niet goed, waardoor er eigenlijk geen grote kansen gecreëerd worden.
  Wel vind ik de debuterende Jaimey Seijseink knap spelen. Met een paar afstandsschoten dwong hij de keeper toch tot ingrijpen. Zodra Jaimey de bal heeft, gebeurd er wat. Mooi om te zien. Echt Jaimey’s debuut is een succes.
  Zoals gezegd, veel inzet geen kansen. De eerste de beste uitval van W.W.N.A. is in de 75 minuut wel trefzeker. Vanuit het niets staat het 1-3. Deze goal doet op mentaal vlak wat met onze jongens en uit weer een uitval scoorde W.W.N.A. zelfs nog de 1-4.

  Persoonlijk vind ik de uitslag behoorlijk geflatteerd. Qua spelbeeld was W.W.N.A. zeker niet de bovenliggende partij, wél in het afmaken van de kansen en ja, dan win je 100% verdiend.

  Al met al geen goede competitiestart voor Overwetering. Maar dat gaat goed komen. Je kunt een keer tegen z’n dag oplopen. Dat het allemaal even niet zo lukt. Ben er wel van overtuigd dat onze mannen de rug gaan rechten. Die instelling hebben ze vaak laten zien. Er zit voldoende kwaliteit in dit team. Op naar volgende week!

  Pupil van de week: Kaine Seynaeve (JO10-2).

  Man van de wedstrijd: Jaimey Zeijseink.

  Verslag: Ben Koers
  Foto’s: Gerrit Krijt

 • FOTO'S

 • VIDEOVERSLAG