• 21.11.2021 Sc. Overwetering – AZC.

  De tekenen vooraf zijn niet echt veel belovend. We treden aan tegen koploper AZC; we missen wegens blessures nog steeds een aantal basisspelers en de steun van het publiek langs de lijn ontbreekt. Maar het leuke aan sport is dat het onverwachte soms realiteit wordt. En vanmiddag was zo’n dag.
  Overwetering begint met een uitstekende wedstrijdinstelling aan het duel. AZC komt er niet echt aan te pas.
  In het begin staat het vizier van de spitsen nog niet echt op scherp. In de eerste minuten worden al enkele kansen niet in doelpunten omgezet. Maar dan in de zesde minuut is het Remon Elshof die sterk doorkomt op rechts. Hij speelt Bram de Haas uitstekend aan. Bram levert een prima voorzet af die goed wordt afgerond door Dennis Willemsen, 1 – 0 voor Overwetering.
  AZC krijgt geen uitgespeelde kansen wel een paar vrije trappen maar echt gevaar ontstaat er vooralsnog niet uit. Zelf krijgen we best een paar goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, echter de ballen gaan over of naast.
  En dan na een half uur spelen is het Overwetering wat profiteert van wel heel knullig uit verdedigen van AZC. Remon Elshof maakt keurig van de gelegenheid gebruik en tekent koelbloedig voor de 2 – 0.
  Daarna wordt nog wegens duwen de 3 – 0 afgekeurd. Niemand zag een overtreding maar de scheidsrechter dacht er anders over.
  We krijgen nog enkele goede kansen maar in goals resulteert het niet. En ja dan is het toch AZC wat weet te scoren en staat het zomaar 2 – 1. Zo kort voor rust geen goed teken. De 2 – 2 hangt in de lucht. Maar Overwetering recht zijn rug.
  Een paar minuten voor rust is het toch weer Overwetering wat via Remon Elshof zorgt voor de 3 – 1.
  En zowaar op slag van rust is het Dennis Willemsen die ook nog de 4 – 1 op het scorebord zet.
  We gaan aan de koffie met een goed gevoel en een lekkere voorsprong.

  We beginnen met een ongewijzigde opstelling aan de tweede helft. Echt gerust kunnen we echter niet zijn want AZC kan (veel) beter als dat ze in de eerste helft hebben laten zien, maar dat was echter ook zeker de verdienste van Overwetering zelf.
  Trainer Sander Poll had het positioneel goed staan en met een uitstekende inzet en wedstrijdmentaliteit kwam AZC er in de eerste helft niet echt aan te pas. In de tweede helft liet AZC zien waarom ze de koploper zijn. Het stond beter en Overwetering kreeg het in de tweede helft een stuk lastiger. AZC heeft wat meer veldoverwicht maar tot echt uitgespeelde kansen komt het nog niet.
  Halverwege de tweede helft komt de van een blessure herstelde Oskar Kappert, Mark Koudijs vervangen. Het spel golft op en neer. Zowel AZC als Overwetering krijgen enkele kansen maar het leidt nog niet tot goals.
  In de zeventigste minuut wordt Henri Rozen vervangen door Stefan Hekman. Twaalf minuten voor tijd is het niet goed uit verdedigen door Overwetering wat resulteert in de 4 – 2. Maik Jansen komt Dennis Willemsen vervangen en Overwetering probeert de voorsprong te consolideren. AZC geeft zich niet gewonnen en blijft aandringen.
  Een paar minuten voor tijd nog een geweldige kans voor Overwetering maar het verlossende doelpunt blijft uit. Dan, het is reeds in blessuretijd, scoort AZC alsnog en de stand komt op 4 – 3. Het zal toch niet? Er volgen nog een aantal spannende minuten met samen geknepen billen. De scheids heeft er blijkbaar nog geen genoeg van. Maar Overwetering laat zich dit keer het kaas niet van het brood eten. De 4 – 3 wordt over de streep getrokken.
  Een verdiende overwinning is het resultaat en wat jammer dat het publiek niet kon genieten van deze geweldige wedstrijd.

  Man van de wedstrijd : Remon Elshof

  Wedstrijdverslag : Sikko Cazemier.
  Foto’s : Gerrit Krijt.