• Zaterdag 23 oktober 2021 - 10.30 uur uitwedstrijd bij Go Ahead Deventer.
  Wissels: Victor en Stef.

  Benieuwd of de ongeslagen reeks in de competitie vandaag doorgezet kan worden. De jongens hebben er zin in maar de warming-up verloopt echter wat stroef. Wellicht dat de het toernooi van de Salland Cup afgelopen dinsdag nog wat vermoeidheid geeft.

  Het startsignaal klinkt en we zijn direct in de aanval waardoor na een voorzet van Jan, Kevin helaas overschiet. Jan kreeg de bal door een goede pass van Levi. In de 5e minuut speel Levi zichzelf goed vrij en kan een scherpe bal op Binck spelen. Binck geeft alles in zijn schot en de bal verdwijnt hoog in de touwen van het doel, 1-0.

  Er wordt met veel inzet gespeeld en creëren veel kansen. De scherpte is er niet altijd waardoor de voorsprong niet vergroot wordt.
  In de 12e minuut pakt de keeper van Go Ahead een terugspeelbal op waardoor er een indirecte vrije trap net buiten de hoek van de 5 meter wordt gegeven. Dit lijkt een mooie kans om te scoren. De bal wordt opzij teruggelegd maar helaas wordt deze mogelijkheid niet benut.

  De druk blijft op de verdediging van Go Ahead maar het is nog steeds 1-0. Dan een aanval via Binck die teruglegt op Kevin. Het schot is hard maar stuitert via de onderkant van de lat uit de goal.
  Kan er nog gescoord worden voor de rust, is de vraag. Misschien in de 29e minuut wanneer Jan Kevin vrij voor de keeper zet. Precies op het moment dat Kevin de bal in de touwen wil schieten, stuitert de bal via een hobbel in het veld op. Hierdoor raakt Kevin de bal niet goed en de keeper kan eenvoudig de bal tegenhouden. Het zit tot nu toe nog niet mee.

  De verdediging van Go Ahead komt er daarna niet goed uit waardoor er gelijk weer een kans ontstaat wanneer Brent via de zijkant met een mooie passeerbeweging van de zijkant richting de goal kan gaan. Hij bedenkt zich geen 2de keer en schiet de bal hoog in het doel. Onhoudbaar voor de keeper. Gelukkig toch nog een doelpunt voor de rust. Bij de aftrap na dit doelpunt wordt het rustsignaal gegeven en gaan we rusten met een 2-0 tussenstand.

  Na de rust mogen Victor en Stef hun kunsten in het veld vertonen en Djani en Kevin mogen op de bank plaats nemen.

  Gelijk vanaf de aftrap wordt de druk op de verdediging van Go Ahead weer hervat waardoor Jan de mogelijkheid heeft om op goal te schieten. Dit schot treft doel maar blijkbaar stond hij buitenspel want de grensrechter staat met de vlag omhoog en wordt dit doelpunt afgekeurd.

  In de 39e minuut is er een vrije trap voor ons op zo’n 20 meter van de goal. Levi gaat goed achter de bal staan maar het schot is niet gevaarlijk genoeg.
  Dan volgen er een reeks aan kansen. Een uitbraak van eigen helft met een pass op Jan die goed kijkt en opzij legt naar Stef. Maar ook hier wordt de kans niet benut en gaat de bal over de goal. Ook Binck heeft kort daarna nog een schot maar eindigt in de handen van de keeper.

  Dan komt Brent in de 47e minuut met zijn snelheid langs zijn directe tegenstander en snijdt richting de goal. Wat gaat hij doen…. gaat hij voor eigen roem of legt hij af op de 2 vrijstaande spelers voor de goal. Brent kiest ervoor om zelf te schieten maar ook deze bal eindigt naast de goal in plaats dan erin.
  De tijd dringt om nog aan het positieve doelsaldo te werken. Er zijn kansen genoeg en aan de inzet van iedereen zal het zeker niet liggen.

  Dan een cornerbal die uiteindelijk bij Giel terecht komt. Via de zijkant kan Giel de bal voorgeven waardoor Stef deze gelukkig in de goal kan schieten. Het is nu 3-0.
  Kort daarna wordt de bal achterin wat onhandig verspeeld waardoor de voorhoede van Go Ahead ook eens aan het werk kan. De spits is scherp genoeg en schiet de bal langs de uitkomende keeper Roan. Het is 3-1. Echt een baalmomentje.

  Dan nog 2 wissels. Bent en Binck mogen plaats maken voor Kevin en Djani.

  Gelijk is er een oplettend momentje van Kevin waardoor hij de bal net voor uitkomende keeper van Go Ahead kan weg tikken. Hierdoor wordt hij echter wat richting de zijkant gedreven maar kan de bal vanuit de draai toch nog richting goal schieten. De bal eindigt jammer genoeg in het zijnet.
  Direct daarna wordt Stef weer in stelling gebracht voor een schot. Deze gaat richting de keeper. De keeper kan de bal niet goed wegwerken waardoor de bal doorschiet en de goal in gaat. Gelukkig, het is 4-1.

  De gedrevenheid van onze spelers zorgt ervoor dat verdediging van Go Ahead nog steeds vol aan de bak moeten. Meerdere schoten van o.a. Kevin en Jan zorgen er helaas niet voor om nog meer doelpunten te scoren.
  Het eindsignaal klinkt Go Ahead verlossend in de oren en zijn blij dat deze wedstrijd is afgelopen. Wij zijn blij dat we ongeslagen blijven en toch nog wat doelpunten hebben kunnen maken.
  Ondanks het gemis van wat scherpte en geluk, toch een mooi resultaat.