• Zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen Colmschate JO13-1 op het programma. Het verlies van vorige week in de uitwedstrijd voor de competitie stond nog vers in het geheugen. Er moest revanche worden genomen. Het team had zelf de verantwoordelijkheid gekregen over de tactiek, de opstelling, de wissels en het kiezen van de aanvoerder. Roan Legebeke was hersteld van zijn buikgriep en Collin nam de plaats van de geblesseerde Dani in. Dani schrijft vandaag het verslag.

    We trappen af en beide teams zijn de eerste minuten gewaagt aan elkaar. Het spel golft in het begin op en neer over het veld. Gaandeweg krijgen we wat meer grip en in de 7e minuut schiet Levi van buiten de zestien snoeihard op de kruising… De toon is gezet! We doen er een schepje bovenop en winnen steeds meer duels. Ook het druk zetten op de opbouw gaat deze week veel beter dan vorige week. De tegenstander heeft het er lastig mee. In de 12e minuut krijgt Levi weer de ruimte voor een schot en dit keer vliegt de bal over de keeper heen en staat de 1-0 op het bord. Colmschate moet even slikken en blijven moeite houden met onze druk vooruit. In de 16e minuut speelt de keeper van Colmschate door het goede druk zetten de bal in de boeten van Binck, die met dit buitenkansje wel raad weet en met een geplaatst schot de 2-0 aantekent. Colmschate is nu echt even de kluts kwijt en even late krijgen we weer door goed druk zetten een enorme kans, maar zowel Stef als Jan weten niet te profiteren. Een afstand schot van opnieuw Levi wordt nu wel door de keeper uit de lucht geplukt. Dan fluit de scheids voor de rust en gaan we goed gemutst naar de limonade.

    Na de rust start Colmschate gemotiveerd om de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten. Het leidt al snel tot een corner. De corner wordt gelukkig slecht genomen en beland op het dak van het doel. Ook wij pakken ons goede spel weer op en er ontstaat een mooie strijd. De vermoeidheid eist zijn tol en het veld wordt daardoor ‘langer’. Er ontstaan grote ruimtes tussen de linies. Wij weten hier het beste van te profiteren en er volgen kansen voor Binck (net naast) en Kevin (gestopt door de keeper). De gevaarlijkste kans van Colmschate is in de 41e minuut: via een goede aanval over rechts staat de spits geheel vrij op de penaltystip. Roan komt goed uit zijn goal en het schot gaat gelukkig naast. Verder geeft onze verdediging geen krimp meer en staat als een huis. Het laatste kwartier zijn de beste aanvallen en de grootste kansen voor ons, maar met miraculeuze reddingen weet de keeper inzetten van Stef, Jan, Binck en Kevin te keren. Kick haalt met goed doorzetten de achterlijn en geeft voor op Kevin. Helaas gaat het schot van Kevin net over. Even later wordt Binck op randje zestien neergelegd en krijgt een vrije schop. Levi gaat achter de bal staan en de tegenstander verwacht een schot, dus bouwt een muur. Levi legt de bal echter heel slim naast de muur op Kick. Helaas gaat zijn schot naast. Even later fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het team heeft op een mooie manier revanche genomen voor het verlies van vorige week en is daarmee door naar de volgende ronde in de beker. Mooi om te zien dat de boys als team de verantwoordelijkheid hebben genomen en ook de wisselspelers achter de gekozen tactiek en opstelling zijn gaan staan. Je eigen belang opzijzetten voor het teambelang, daar is moed voor nodig. Al met al een supermooie zaterdag!