• 14 en 15 juli jongstleden was het weer zover: het voetbaljeugdkamp van S.C. Overwetering. Met 85 enthousiaste speelsters en spelers van de 4 x 4 tot en met JO11 gingen wij om 18.00 uur van start.

 •  

  Nadat de kids onder waren verdeeld in 8 teams begon de vrijdagavaond met spelletjes en werd deze afgesloten met een speurtocht door het dorp! Naast de opdracht om een woordpuzzel op te lossen kreeg elk team ook een potlood mee. De bedoeling was om deze te ruilen. Tot onze grote verrassing kwamen de teams met de volgende opbrengst weer terug: oplaasbare flugel fles van circa 2 meter hoog, een spacescooter, een vuurkorf, klompen en zelfs een Bayern Munchen voetbalshirt!

 • Vanaf 23.00 was het de bedoeling dat men braaf zou gaan slapen.....dat is niet helemaal gelukt. Maar tegen een uur of 03.00 was het redelijk rustig en hebben ze uitgeslapen tot 05.15 uur.

  Gelukkig kregen wij om 07.00 versterking van Karin Marsman, Judith van de Linden, Janneke Nijboer en Sarike Kobus, die als steun en toeverlaat voor alle meiden ook al was blijven slapen van vrijdag op de zaterdag. Na een goed verzorgd ontbijt konden alle teams met volle energie de zaterdag beginnen.

  De ochtend stond in het teken van techniekoefeningen en werd, net als op de vrijdag, aan elkaar geluld door de enige echte spreekstalmeester Jens Bos! Onze eigen Sierd Vos!

  Na de heerlijke lunch konden de teams beginnen met het middagprogramma: het toernooi! Iedereen ging er met volle energie, fanatiek tegenaan! Dit resulteerde in twee zinderende finales, een finale van de 4 x 4 tot en met JO9  en een finale van de JO10 tot en met de JO11. Beide finales begonnen met een opkomst vanuit de catacomben vanuit de tribune van overwetering en werden begeleid onder de champions league hymne en geel/groene rookpotten!

  Na een fanatieke sportdag werd er afgelsoten met een heerlijk frietje en een snack,  maar niet voordat de brandweer nog een mooi waterfestijn verzorgde zodat alle kids lekker fris naar huis konden.

 •  

  Wij willen als organisatie alle begeleiders van de teams, de dames in de keuken en de nachtwachten bedanken voor hun inzet. Daarnaast is het Jeugdkamp mede mogelijk gemaakt door: Jochem Boxman/Belisol, Kim Schrijver/Kies weerbaarheid, Jorgen Hattink/Beltman transport, Gerjen Oeseburg/ Lupack, Miranda Bos en de vrijwilligers van de Brandweer Olst-Wijhe

 • Het was weer een top jeugdvoetbalkamp, op naar volgend jaar!

  Namens de jeugdkampcommsie:
  Erwin Kremer
  Kylian Brink
  Jens Bos
  Peter Kalkman
  Danny Kolkman