• 8 Mei 2022.
  Overwetering 1 – Activia 1.

  Vandaag de thuiswedstrijd tegen Activia. De uitwedstrijd staat me nog goed voor de geest. Activia, voetballend niet heel sterk, wél een team dat voor iedere meter strijdt. We hebben het daar best moeilijk gehad.

  Vandaag zijn de belangen groot. Activia strijdt tegen degradatie en wij staan samen met Sp. Lochem bovenaan in de 3e periode. Kortom voldoende ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

  De wedstrijd begint wat rommelig. Na een minuut of 10 neemt Overwetering het heft in handen. Zorgvuldig combinatiespel geeft een overwicht en dringt Activia gelijk terug. Na een mooi opgezette aanval kopt Dennis Willemsen in de 12 minuut op openingstreffer binnen.
  Het is snel duidelijk dat Overwetering toch wel een “maatje te groot is” voor Activia.
  In de 18de minuut profiteert Nick Oosterwijk van een te zachte terugspeelbal 2-0.
  Het overwicht is groot. Qua positiespel wordt Activia volkomen overlopen. Het verschil is zo groot dat lichtzinnigheid (best logisch) in het spel sluit. Pardoes krijgt Activia een kans.
  Rust.

  In de 2e helft kabbelt de wedstrijd verder. Onze mannen blijven domineren en zijn weer wat meer bij de les dan het laatste kwartier van de eerste helft. Toch staat het pas 2-0. Een stand die niet bij het speelbeeld past.
  Het duurt tot de 61ste minuut voordat er weer gejuicht kan worden. Jelle Lucassen bedient Nick Logtenberg die op mooie wijze scoort.
  Onze mannen proberen te blijven voetballen. Wat in de regel ook best aardig lukt.
  In de 74ste minuut brengt Henry Rozen op rechts door, zijn voorzet wordt door Bram de Haas, vakkundig tegen de touwen gewerkt.
  Als slotakkoord scoorde Dennis Willemsen zijn tweede doelpunt en de 5 - 0 in de 85ste minuut.

  Vandaag een vrij eenvoudige overwinning die ervoor zorgt dat we bovenaan in de 3e periode staan.
  Op naar donderdag tegen Turkse Kracht.

  Pupil van de week: Stein Harleman (JO10-1).

  Verslag: Ben Koers.
  Foto's: Gerrit Krijt