• De Nederlandse Handbal Verbond (NHV) heeft op zondag 5 maart twee workshops georganiseerd. Deze workshops waren gericht op de spelvisie jeugdhandbal en tips voor het geven van techniektrainingen. Het doel van de workshops was om kennis te delen over nieuwe oefenvormen die tijdens handbaltrainingen kunnen worden toegepast. Vanuit Overwetering zijn zes trainers/coaches van de E en D jeugd naar Eindhoven geweest om de workshops te volgen en heeft veel inspiratie opgedaan!

    Tijdens de eerste workshop werd de ‘goalcha bal’, een zachte bal, toegelicht door de uitvinder van deze bal uit Denemarken Hierbij mochten de deelnemers van de workshop zelf oefeningen doen met de bal, wat hilarische situaties opleverde. De goalcha bal wordt vooral gebruikt bij trainingen voor de jeugd. Door oefeningen met deze bal te doen krijg je meer grip en kun je de techniek van het gooien beter trainen. In de tweede workshop werd uitgebreid ingegaan op spelvisie. Marieke Kalverda van het NHV gaf een training aan de D-jeugd. Ze liet hierbij verschillende trainingsvormen zien waarmee je er als trainer voor kunt zorgen dat iedereen continue in beweging is. Zo werkt ze bijvoorbeeld niet met één doel maar met 3 doelen, zodat iedereen blijft bewegen en ook gaat keepen.

    Tot slot mochten de trainers/coaches van Overwetering twee wedstrijden bijwonen van de Golden League: Noorwegen-Tsjechië en Nederland-Denemarken. Een toffe afsluiting van deze leerzame dag, met als kers op de taart 28-21 winst van Nederland!