Info

Info

Een korte kennismaking met de afdeling handbal van Sc. Overwetering

 

Welkom
Van harte welkom als (toekomstig) lid bij de afdeling handbal van Sc. Overwetering. Wij hopen dat jij als lid je spoedig thuis zult voelen bij onze club. Deze informatiepagina is samengesteld om jou als (toekomstig) lid maar ook ouder/verzorgers, op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen binnen de club. Mochten er na het lezen van deze informatiepagina nog vragen zijn, neem dan gerust contact op. Je kunt mailen naar overwetering@handbal.nl.                                      


Aanmelden
Je kunt je via de website van SC. Overwetering aanmelden. Ga naar “Organisatie-> Ledenadministratie –> Handbal-> Lid worden”. Vul de betreffende gegevens in.


Teams
De afdeling handbal kent een jeugdafdeling (5 jaar (en 9 maanden) t/m 18 jaar) en een seniorenafdeling. De handbal leden worden ingedeeld in een team. De letter van het team heeft betrekking op de leeftijdscategorie; en het cijfer staat voor het nummer van het team. De leiding van het team bestaat uit een aantal personen (vaak 2) die door de verenging zijn aangesteld.


Training
Alle trainingen worden gegeven in de sporthal "de Hooiberg", volgens een vast schema dat per seizoen wordt opgesteld. Na de training is douchen verplicht; het dragen van bladslippers wordt daarbij aangeraden.


Kleding 
Tijdens de training draagt de speelster/speler een korte broek met daarop een shirtje (geen hemdje), sokken (geen enkelsokken) en stevige sportschoenen. In de sporthal zijn donkere/zwarte zolen niet toegestaan! Dit geldt voor de meeste sporthallen.
Kniebeschermers met de wedstrijden worden aangeraden.
Bij deelname aan competitiewedstrijden, zullen bijbehorende kleding (geel shirt, groen broekje en sokken) voor aanvang van de wedstrijd worden aangereikt. Deze kleding is eigendom van de club en gaat na afloop terug in de clubtas om centraal gewassen te worden. Het centrale wassen gebeurt door de ouders of door het handbal lid zelf en hiervoor wordt gebruik gemaakt van een schema dat de coaches opstellen.


Kapsel/sieraden
Zowel voor trainingen als wedstrijden geldt dat alle sieraden uit of afgedaan moeten worden. Indien dit niet mogelijk is, dient het één en ander afgeplakt te worden. Lange kapsels dienen in vlechten of staart vastgemaakt te worden met een haarelastiek.


Competitie
Als nieuw lid kun je meespelen in competitie duels zodra de aanmelding verwerkt is. Hierover ontvang je een bericht. In de handbalNL app zijn de wedstrijden zichtbaar en staan de foto’s van alle spelers. Dit is zodat de scheidsrechters kunnen controleren wie in het team horen.

We hebben 2 soorten competities:

  • Binnen competitie: wedstrijden worden in de sporthal gespeeld van eind september t/m begin april. Voor de jongste jeugd (H- jeugd en F-jeugd) is dit in toernooivorm.
  • Beachcompetitie: de wedstrijden worden gespeeld in de maanden mei/juni. De wedstrijden worden buiten gespeeld op een beachveld.

 

Vervoer
Er worden een aantal thuis- en uitwedstrijden gespeeld tijdens een competitie. Een overzicht hiervan ontvang je van de coaches van het team. Hierop staan ook de tijden vermeld wanneer je aanwezig dient te zijn of wanneer zij vertrekken (bij een uitwedstrijd).

Uw medewerking zal worden gevraagd met betrekking tot het vervoer. Wanneer je verhinderd bent, wordt je verzocht onderling te ruilen.

Naar de uitwedstrijden en terug dient het hele team in groepsverband te rijden; dit in verband met collectieve verzekering vanuit de vereniging, deze is alleen van kracht wanneer er gezamenlijk onder clubverantwoordelijkheid gereden wordt.

Bij thuiswedstrijden van de jeugd worden ouders gevraagd om tafeldiensten te draaien. De seniorenteams regelen dit onderling.


Contributie

De bedragen voor de contributie kunt u vinden op de website van SC. Overwetering onder het kopje “Organisatie-> Ledenadminstratie-> Contributie.

 

Afzeggingen
Wanneer je niet kan deelnemen aan een training of een wedstrijd dien je dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de trainer/ster of aan de coaches. Handbal is per slot van rekening een teamsport! Bij ziekte of ongeval hebben wij alle begrip voor het missen van een training of wedstrijd.

 

Opzeggen lidmaatschap
Het opzeggen van het lidmaatschap dient te gebeuren voor 1 maart. Dit kan alleen via de website van SC. Overwetering, ga naar “Organisatie-> Ledenadministratie –> Handbal-> Lidmaatschap opzeggen”. Vul de betreffende gegevens in.

Het lidmaatschap wordt per 1 juli van het betreffende jaar beëindigd. Je ontvangt een bevestiging van de opzegging.


Wijzigingen
Adeswijzigingen, wijzigingen van telefoonnummer, e-mail adres kunnen alleen via de website van Sc. Overwetering doorgegeven worden. Ga naar “Organisatie-> Ledenadministratie –> Handbal-> Wijziging doorgeven”. Vul de betreffende gegevens in. Je ontvangt een bevestiging van de wijziging.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!