HHZD – Overwetering (17-14) 28-26

Eindelijk dan begon de handbalkompetitie, en wel met een uitwedstrijd in Heino tegen HHZD.
Altijd weer een lastige tegenstander voor Overwetering, maar na het sterke weekend vorige week was er veel vertrouwen.
Al snel was duidelijk dat de dames niet in hun beste doen waren, maar tot 7-7 bleef de strijd gelijk op gaan.
Daarna nam HHZD het initiatief maar veel verder dan 2 doelpunten voorsprong werd het niet.
Telkens kwam Overwetering terug, maar niet op voorsprong.
Bij de rust was de voorsprong 17-14 in het voordeel van HHZD, mede ook door zwak verdedigen bij Overwetering.
In de tweede helft kon Overwetering er een schepje bovenop doen, maar HHZD bleef op voorsprong en kon zelfs uitlopen tot 24-20.
Positief was echter wel dan Overwetering zich nog niet gewonnen gaf en kwam terug in de wedstrijd, 27-26.
Bianca, die Maaike even verving, stopte een strafworp en de tegenaanval was voor Overwetering.
Deze werd echter jammerlijk gemist en met 1-1 verdedigen ging het mist en was de wedstrijd beslist, 28-26.
Hopelijk kunnen we komende zaterdag thuis tegen Kwiek uit Raalte deze nederlaag weer rechtzetten met een overwinning en beter spel.

*************************************************************************************************************
Gait Boerkamp-dag

Afgelopen weekend stond bij het handbal de Gait Boerkamp-dag op het programma.
Met veel enthousiasme werd er door de jeugd de fijne kneepjes in het handbal getraind door een aantal speelsters van dames I.
Het was leuk om te zien dat elke handbalster zich echt vermaakte en zijn/haar uiterste best deed om dit natuurlijk goed te doen onder
toezicht van de ouders op de tribune.
Sluitstuk van de dag was natuurlijk de teampresentatie van dames I, waar de kleinste jeugd dan mee mocht oplopen.
De spanning was van de snuitjes te lezen.

De Tukkers was deze avond de tegenstander van de selectie en die spelen op hetzelfde niveau als onze dames, maar dan regio Twente.
In het begin leek het een walk-over te worden voor de Tukkers, die al snel op een 6-1 achterstand kwamen.
Door onzorgvuldig spelen kwamen de Twenten wat terug in de wedstrijd en bij rust was de stand wat draaglijker voor hen, 14-11 voor Overwetering.
In de tweede helft golfde het spel wat op en neer en over en weer werd gescoord. Telkens bleef Overwetering wel 3 tot 4 doelpunten voor.
Echter het spel was niet goed en in de verdediging lieten we nog wel eens een steekje vallen.
Toch kwam de overwinning zeker niet in gevaar en was de eindstand 23-18 in Olster voordeel.
Na afloop nog even gezellig samen zijn en de dag evalueren en op naar de zondag.

Al vroeg togen de eersten van Overwetering naar de sporthal voor een wedstrijd van hun team.
Zo ook voor onze dames was het vroeg dag. Om 10.00 uur werden ze verwacht in de hal voor de strijd tegen Groessen, spelend in de hoofdklasse.
In de voorbespreking werd even duidelijk de te verbeteren punten aangegeven en m.n. het accent te leggen op de verdediging.
Als dat dan ook allemaal klopt zien we hoe goed onze dames kunnen handballen.
Vanaf het eerste moment lag het initiatief bij Overwetering en werd er door onze dames lustig gescoord.
Af en toe kon Groessen wat terug doen, maar het sterke punt bij Groessen, de cirkels, kregen weinig speelruimte.
Bij de rust was de stand 15-10 in het voordeel van Overwetering.
In de tweede helft duurde het even voor er gescoord werd, maar ook Groessen liet dit na.
Met name Maaike stond het doel goed te verdedigen.
Door dat er sterk werd verdedigd kwamen ook de aanvallen er beter uit en werd er ruim gescoord.
Uiteindelijk was de overwinning van 22-14 ruim en dat tegen een hoofdklasse ploeg.
Dit geeft veel vertrouwen voor de kompetitie, en dat de dames dit op kunnen brengen na een pittig weekend. Bravo.
Nu gaan we voor de seizoenstart komend weekend met een uitwedstrijd in Heino, aanvang 12.30 uur.
Trouwe aanhang kom ons aanmoedigen, we hebben jullie steun nodig.
Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!