• De competitie gaat vandaag weer van start en de jongens hebben er zin in. Helaas is de competitie voor de beker stopgezet door de KNVB. We zullen nooit weten hoe ver we geëindigd zouden zijn.
    De tegenstander is vandaag Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. De wedstrijd begon om 9.00 uur dus de tegenstand was al vroeg onderweg.
    Deze week hebben we ook een nieuwe speler begroet namelijk Bengt Croese die op de Boskamp is komen te wonen. Hij heeft al 2x meegetraind en vandaag speelt hij zijn 1e wedstrijd met ons. Succes en veel plezier, Bengt.
    De startende wissels vandaag zijn Dani en Jurjen. Om 9.00 uur horen we het fluitsignaal en de jongens vliegen uit de startblokken. Al snel komen we er achter dat dit geen makkie gaat worden. De tegenstanders zijn kundig, wat groter en goede lopers.
    Rond de 10e minuut komen we zo ongeveer voor de 1e keer op de helft van de tegenstander. De voorhoede zet goed druk waardoor de bal wordt veroverd. Deze komt in de voeten van Stef. Hij ziet de keeper veel te ver voor de goal staan en schiet de bal met veel finesse over de keeper de goal in. Het is 1-0 en de vreugde is groot door deze voorsprong.
    In de 14e minuut een 2e keer dat we op helft van de tegenstander zijn en krijgen een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Levi legt de bal goed neer en neemt een aanloop. Met een hard schot gaat de bal richting goal. Een verdediger raakt de bal nog met het hoofd waardoor de keeper kansloos is en de bal in het net eindigt. Wat is iedereen blij, het is 2-0.
    De rest van de 1e helft spelen we voornamelijk op eigen helft doordat we direct bij spelhervattingen van de keeper onder druk worden gezet. Maar we houden stand en kunnen de druk aan. Net voor rust lijkt het erop dat we iets meer grip krijgen op de wedstrijd en dan is het tijd om te gaan rusten.
    In de 2e helft mogen Djani en Victor plaats nemen op de bank. Het lijkt erop dat de rollen zijn omgedraaid. We spelen nu vooral op de helft van de tegenstander. Een goede cornerbal kan wordt helaas niet tegenaan gelopen. Een goed schot van Jan gaat via de tegenstander naast. Een vrije trap van Bengt richting Kevin. Kevin neemt aan maar zijn schot gaat naast.
    De tegenstander is er klaar mee en doet er een schepje bovenop. Dat laten wij niet zomaar gebeuren en ook wij doen er ook nog een schepje bovenop. Dan wordt Kevin gewisseld voor Djani. Stef komt in de spits te spelen en mag Dani naar de linksbuiten positie. Hij kijkt vol verbazing om zich heen. Wie…..ik? Ja, jij.
    We gaan verder waar we gebleven waren. Weer een vrije trap die door Levi wordt genomen. De keeper staat in de verre hoek van de goal en Levi probeert de bal richting de andere hoek te krijgen. De bal heeft de goede richting maar door de afstand is de keeper er toch op tijd bij.
    De conditie gaat een rol spelen en we zien vermoeidheid bij beide teams. Dit is ook niet zo gek want er wordt hard gestreden voor elke meter.
    Dan klinkt het eindsignaal en er wordt door ons luid gejuicht. De tegenstander is wat van slag want ze hebben in de 1e helft van de competitie maar 3 doelpunten tegen gehad en wij hebben 2x tegen hun gescoord.
    Iedereen complimenten voor het harde werken, met en voor elkaar. Keihard gewerkt met een welverdiende overwinning in de pocket. Houd dit zo vol, mannen.