Techniek Academie

Volgende cursus Techniek Academie

Per cursus kunnen we maximaal 40 kinderen plaatsen. Wil jij ook een betere voetballer worden? Schrijf je dan nu in!

De Techniek Academie is anders dan trainen met je eigen team. Bij de lessen van de Techniek Academie staat talentontwikkeling centraal en wordt er getraind in trainingsgroepen afhankelijk van talent en leeftijd. De Techniek Academie biedt alle jeugdspelers van 8 t/m 12 jaar (JO9 t/m JO13 jeugd, geboren in 2008 t/m 2012) de mogelijkheid aan om zich met deze trainingen, onder leiding van onze beste jeugdtrainers, verder te ontwikkelen op het gebied van techniek en coördinatie. De enige voorwaarden waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen zijn: inzet en enthousiasme!

De trainingen zijn erg leuk en speels van opzet en er worden elke keer wisselende oefeningen gedaan. Uiteraard sluiten we altijd af met partijvormen.           

Smartgoals

Na Ajax, AC Milaan, PEC Zwolle en Schalke ‘04 kunnen we  met volle trots melden dat de Techniek Academie van SC Overwetering o.a. werkt met ‘Smart Goals’. Smart Goals, het innovatieve trainingssysteem, zal voor het eerst worden ingezet bij de nieuwe cursus. Je hebt er vast wel over gelezen in de krant.

Smart Goals is een hulpmiddel om voetbal oefeningen te creëren waarmee hij de specifieke vaardigheden traint die spelers nodig hebben in het moderne voetbal. Vaardigheden als anticiperen, snel schakelen, veld inzicht, reactiesnelheid, hoge balcirculatie, motoriek en effectieve communiceren worden hierbij getraind. Dit alles op zeer uitdagende wijze waarbij de spelers ontzettend veel plezier aan beleven. https://youtu.be/m-pvHeYUROE?t=24

 

De Smart Goals zijn goaltjes die licht kunnen geven; in elke verlichte SmartGoal kan gescoord worden. Wanneer er gescoord wordt gaat in deze SmartGoal het licht uit en bij een andere SmartGoal het licht aan. Dit gebeurt willekeurig. 

Deze SmartGoals passen precies binnen de Visie en Missie die de Techniek Academie van SC Overwetering heeft met haar opleiding; individuele ontwikkeling, waarbij de trainingen uitdagend en op niveau worden aangereikt met plezier voor iedere speler. 

Voor jullie als spelers zal het werken met deze SmartGoals een geweldige uitdaging zijn, waar met ontzettend veel plezier mee gewerkt zal worden.  

Opzet

Op vrijdagmiddag tussen 16.15 – 17.30 zijn de techniektraining op het kunstgrasveld van Sc Overwetering in Olst. Ieder seizoen worden er twee modules van 10 trainingen aangeboden.
                 

Kosten

SC Overwetering vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Om de deelname voor iedereen mogelijk te maken bedragen de kosten daarom slechts 25 euro per module van 10 lessen.

De volgende vormen komen in de Techniek Academie aan bod:

-       Balgevoel

-       Coördinatie training

-       Snel voetenwerk

-       Passeer en schijnbewegingen

-       Traptechniek en aanname van de bal

-       Basisbewegingen

-       Combinatie van bovenstaande oefeningen

-       Partijvormen zoals 1 tegen 1, 2 tegen 2 en overtal situaties

-       Weerstanden of methodische stappen in techniektraining

De oefenstof zal worden aangepast aan je eigen niveau, zodat iedereeen mee kan doen. Ook vriendjes en vriendinnetjes die niet bij SC Overwetering voetballen mogen meedoen.


Ben je enthousiast geworden en wil je ook een betere voetballer worden en 
deelnemen aan de Techniek Academie van SC Overwetering dan kun je je opgeven
via deze linkDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!