Historie

Sportclub Overwetering is een sportclub bestaande uit een voetbalafdeling en een handbalafdeling en haar leden komen hoofdzakelijk uit Olst, Boskamp, Den Nul, Fortmond en de omringende buitengebieden.

Sportclub Overwetering is op 15 juni 1972 tot stand gekomen, na een fusie tussen V.V. Olst en R.K.S.V. Boskamp. Als oprichtingsdatum van Sportclub Overwetering wordt 24 mei 1929 aangehouden, zijnde de oprichtingsdatum van de oudste fusiepartner, de V.V. Olst.

De fusie - min of meer gedicteerd door toenmalige burgemeester Wentholt - heeft er toe bijgedragen dat er in 1973 een nieuw sportpark in gebruik genomen kon worden, gelegen tussen de beide dorpskernen van de fusieclubs in en dat het met de aanwas van nieuwe leden weldra voorspoedig ging.
In de bijna 40 jaar nadien is de vereniging gegroeid van 280 leden (totaal van de fusieclubs) naar ruim 800 nu in 2011 en kan er zeker gesproken worden van een geslaagde fusie.

 De Handbalvereniging Boskamp heeft zich in de begin jaren negentig aangesloten. Hiermee is een eind gekomen aan de versnippering van talent en heeft ook de handbal tak zich ontwikkeld tot een sterke tak van de club.


Sportclub Overwetering speelt haar (thuis)wedstrijden op "Sportpark Overwetering" te Olst. De naam Sportclub Overwetering is afgeleid van "Huize Overwetering" dat eind jaren 60 werd afgebroken en waar - na de fusie - het sportpark werd gerealiseerd.
Sportclub Overwetering heeft met haar ruim 800 leden (voetbal en handbal) zich tot doel gesteld het beoefenen van de voet- en handbalsport in de meest brede zin van het woord en zowel op prestatief als recreatief niveau uit te dragen en mogelijk te maken. Daarnaast wil Overwetering een baken van activiteiten in de samenleving zijn.

In de loop van de jaren heeft het sportpark grote veranderingen ondergaan in de vorm van extra kleedkamers, grote bestuurskamer en uitbreiding van de centrale hal met daarin de bouw van de commissiekamer.

In 2000 werd de "Toon Sanders" tribune geopend. Mede mogelijk geworden door een legaat van de legendarische Tone Sanders. Een Overwetering man in hart en nieren.

In 2010 werd het hoofdveld vervangen door een kunstgrasveld van FIFA Two Star kwaliteit. Een van de eerste in de amateursport in Nederland en werden de traditionele reclame borden vervangen voor een digitaal LED scherm.

Hiermee had Overwetering de absolute primeur, immers er was nog geen andere buitensportvereniging (amateurs) met een dergelijke uitstraling. Ook werd in de loop van 2011 het reguliere clubblad afgeschaft en vervangen voor een multimedia scherm in het clubhuis waarop alle leden directe informatie krijgen over standen, uitslagen, indelingen of wat er maar van belang mocht zijn om met de leden te communiceren.

Het hoofdstuk Historie geeft tevens aan hoe vooruitstrevend Overwetering is.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!