Overwetering overklast Vaassen.

Overwetering 1 (zon)

8 - 0

SV Vaassen (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Sportpark Overwetering
Koekoeksweg 11 B
8121 CS
Olst
tel. 0570-561693

Zondag 11 oktober 2020.

Sc. Overwetering - Vaassen.


Vandaag de thuiswedstrijd tegen Vaassen. Het is een erg onwennige entourage zo zonder publiek maar het is even niet anders.

Vaassen heeft nog geen punt behaald in deze competitie. Op voorhand zou een goed resultaat mogen worden verwacht. Gevaar voor onderschatting is dan aanwezig maar Overwetering begon met de juiste instelling aan de wedstrijd en wist dit onder de bezielende coaching van trainer Sander Poll de volle 90 minuten vast te houden.
Er werd direct goed druk gezet. Het eerste half uur werden een aantal goede aanvallen opgezet echter tot een succesvolle afronding kwam het (nog) niet. Vaassen wist hier weinig tegen over te stellen. Na een half uur ging het echter toch nog bijna mis. Na knullig bal verlies in de verdediging wist de spits van Vaassen voor de goal te komen. Bij het duel in de zestien meter viel de spits van Vaassen maar de goede leidende scheidsrechter zag er geen penalty in.

Overwetering bleef een ruim veldoverwicht houden. Ook resulterend in diverse mogelijkheden maar het vizier van de aanvallers stond nog niet op scherp. Vaak naast, over of voorlangs maar te weinig echt tussen de palen. Tot dan eindelijk tien minuten voor de rust de ban worden gebroken. Het is
Remon Elshof die tekent voor de 1 – 0 voorsprong. Verder verzuimen we in de eerste helft om het overwicht ook in een ruimere voorsprong uit te drukken. Met een 1 – 0 voorsprong gaan de spelers aan de thee.


De 2e helft is in feite een kopie van de 1e helft. Toch heeft Vaassen twee minuten na rust de eerste mogelijkheid middels een vrije trap vanaf rand zestien meter. Ook een dergelijke mogelijkheid is aan Vaassen niet besteed, hoog over. Maar Overwetering blijft de (veel) betere ploeg, en blijft scherp in de duels en fris aanvallen. Het ontbreekt echter te vaak aan een doeltreffende afwerking. Een paar minuten later is het dan toch eindelijk zover. De sterk spelende Stefan Hekman komt sterk door op rechts en zijn uitstekende voorzet wordt keurig afgewerkt door Remon Elshof en hij zorgt met zijn tweede treffer van de middag voor een 2 – 0 voorsprong.

Met nog een half uur te spelen komt Dennis Willemsen in de ploeg voor Ramon Elshof. Het blijft een richtings verkeer richting de goal van Vaassen, maar meer doelpunten blijven vooralsnog uit.
Dan twintig minuten voor tijd wordt Ferdi van Breukelen onderuit gehaald in het strafschopgebied en de strafschop wordt beheerst benut door Dennis Willemsen, 3 – 0.
Vijf minuten later weer een penalty en ook weer weet ook Dennis Willemsen deze feilloos te benutten, 4 – 0.

Tien minuten voor tijd komen Maik Jansen en Koen Hulsman in het veld voor Jelle Lucassen en Maikel van Breukelen. Vaassen is murw gespeeld en komt er niet meer aan te pas. En dan gaat het snel. Hushan Ali kopt de 5 – 0 binnen. Even later uit een afgeslagen corner een uitstekend afstand schot van Oskar Kappert, 6 – 0. Prima doorkomen van Hushan Ali over rechts en zijn schot betekent de 7 – 0. En nog is de koek niet op. Het is wederom Stefan Hekman met een prachtige voorzet en Dennis Willemsen zet de eindstand op het score bord, 8 – 0!


Al met al een relatief makkelijke middag voor Overwetering waarbij de scores pas laat tot
stand kwamen, maar een zeer ruime en verdiende overwinning.

Man van de wedstrijd: Oskar Kappert.


Wedstrijd verslag: Sikko Cazemier.
Foto's: Gerrit Krijt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!