Terecht verlies

Go Ahead Deventer JO13-1

4 - 2

Overwetering JO13-1

Competitie

1e klasse 01

Datum

10 oktober 2020 11:15

Accommodatie

Sportpark Rielerenk
Nico Bolkesteinlaan 4
7416 SG
Deventer
tel. 0570-623850

Zaterdag 10 oktober 2020 staat de uitwedstrijd tegen Go Ahead Deventer JO13-1 op de planning.

Helaas is Jurjen nog niet fit genoeg om te spelen dus vandaag is onze gastspeler Milan Odijk vanuit JO12-1. Jurre van Emst stond ook op de lijst om mee te doen maar door een opgelopen blessure tijdens de training moest hij helaas verstek laten gaan. 

Beginnende wissels zijn Levi en Milan Odijk. Het fluitsignaal voor de wedstrijd klinkt om 11.15 uur en Go Ahead Deventer mag aftrappen. De warming up verliep moeizaam maar hopelijk kan iedereen vanaf het begin met een goede focus beginnen.

Al snel blijkt het dat het toch belangrijk is om scherp aan de wedstrijd te beginnen want het gaat helaas al na 3 minuten speeltijd mis. Er is een kans voor de tegenstanders doordat er voor Roan geen afpeelmogelijkheid is en de tegenstander de bal kan overnemen. Met een hoge bal verdwijnt de bal in de goal. We staan al snel met 1-0 achter.

Het verloop van het spel is niet wat het zijn moet. Het spel aan de kant van Overwetering is behoorlijk chaotisch en er is veel balverlies door verkeerde passing en we missen scherpte. Enkele spelers komen niet in hun spel en zorgt voor nog meer onrust. De scherpte is er wel bij Go Ahead Deventer want al snel krijgen we weer een doelpunt tegen. Een terugspeelbal op Roan wordt verkeerd door hem weggewerkt en komt in de voet van de tegenstander. De tegenstander ziet dat Roan wat verder weg van zijn goal staat en met een geplaatste trap wordt er weer tegen ons gescoord. 2-0

Dit komt ervan als je niet goed uit de startblokken komt en sta je dus binnen 10 minuten al met 2-0 achter. Nu wordt het nog lastiger om jezelf te motiveren en om de achterstand in te halen want we missen gewoon de energie en het fanatisme vanaf het begin. Na een kwartier komt er eindelijk van onze kant een leuke aanval. Een pass op Thomas zorgt ervoor dat hij het strafschopgebied binnen kan dringen. Tot een schot komt het niet want de tegenstander haalt Thomas neer binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter fluit en wijst naar de penaltystip.

Bink pakt de bal en legt hem nauwkeurig neer. De boomlange keeper van Go Ahead Deventer staat op de doellijn. Kan Bink hem passeren? Daar komt de aanloop en Bink kiest een hoek. De bal is niet helemaal ver genoeg in de hoek geplaatst en de keeper kan er nog iets aan komen. Maar door de kracht van het schot zien we toch het net in het doel bewegen en is de aansluiting daar. Het is 2-1. 

Door de tegengoal lijkt Go Ahead Deventer nog scherper geworden te zijn. Onze vreugde duurt daarom niet lang want door wat geklungel in de verdediging is er balverlies en het is 3-1. 

We lopen weer achter de feiten aan en de kopjes gaan wat hangen. Dan na 20 minuten spelen is er een wissel. Levi komt er in voor Kevin. Er lijkt wat meer voetbal bij ons in te komen en komen we wat meer op de helft van de tegenstander.

Dan is er een aanval van ons over de rechterflank. Een scherpe voorzet van Binck wordt op een haar na gemist door Thomas. Een doelpunt zou nu wel wenselijk zijn. Helaas stond de grensrechter met de vlag omhoog en al was het een doelpunt geweest, dan zou deze afgekeurd worden. 

Aan het einde van de 1e helft is er nog een aanval van Go Ahead Deventer. De spits schuift de bal langs de goed uitkomende Roan. Gelukkig is het schot niet al te hard en kan Dani de bal nog wegwerken tot een hoekschop. De hoekschop wordt genomen en komt hoog tegen de doelpaal en beland voor de voeten van een speler van Go Ahead Deventer en het is 4-1.

Direct na de aftrap is er nog een goed schot van Levi welke goed wordt geblokt door keeper en de bal verdwijnt over de achterlijn. Levi neemt de hoekschop en de bal gaat richting Bink die helaas net niet hoog genoeg komt om de bal goed te kunnen koppen. Kans verkeken.

Dan echt net voor het rustsignaal is er nog een hoekschop voor ons maar resulteert niet in een kans. 

Dan begint de 2e helft en kunnen we toch nog wat leuke aanvallen opzetten. Dan weer een hoekschop voor ons. Deze gaat via de tegenstander weer over de achterlijn en kunnen we nog een hoekschop nemen. Deze gaat richting Bink die probeert de bal richting het doel te schieten. Helaas mist het schot precisie en gaat naast. Er worden nog een 2 hoekschoppen door ons genomen maar geven niet het gewenste resultaat.

Dan komt er een dieptepass van Go Ahead Deventer en komt de bal tussen Roan en Victor. Er is een moment van twijfel wie van de twee de bal gaat pakken. Gelukkig kan Roan de bal blokken maar het gevaar is nog niet geweken. De tegenstander kan hier alleen een hoekschop uithalen. Deze wordt door onze verdediging weggewerkt maar in de voeten van de tegenstander waarnaar er een schot op doel volgt maar deze wordt goed gepakt door Roan.

Dan een hoekschop voor Overwetering. Helaas krijgt Milan de bal niet goed onder controle en gaat de bal naast. Een daarop volgende aanval van Go Ahead Deventer lijkt te resulteren in een tegendoelpunt. De bal hobbelt langs Roan maar er is al gefloten voor buitenspel. Dani hoort het fluitsignaal niet en zorgt er nog voor dat de bal niet het doel in gaat. Zijn inzet wordt gewaardeerd.

Er wordt wat beter gespeeld maar er is nog geen grip op wedstrijd. Dan is het tijd voor een dubbele wissel. Victor en Bink mogen plaats nemen op de bank en Kevin en Milan Odijk komen erin. Bij een goed opgezette aanval vanaf onze eigen helft volgt er een pass op Kevin. Kevin schiet de bal richting de lange hoek. Het schot mist wat kracht waardoor de keeper de bal nog probeert weg te werken. Helaas voor hem is Binck er als de kippen bij en schuift de bal binnen. Het is 4-2

Go Ahead gaat net zoals bij onze eerste doelpunt gelijk weer met volle kracht in de tegenaanval. Roan redt. De tegenstander blijft gevaarlijk en er volgen een aantal aanvallen. Gelukkig kunnen we weerstand bieden. Telkens lopen we door individuele acties ons zelf vast en komen we er niet uit waardoor het gevaarlijk blijft. Ook gaat de passing nog steeds niet goed. We blijven proberen maar er moet meer scherpte in.

Aan het einde van de wedstrijd wordt Milan nog afgetroefd door de spits van Go Ahead Deventer en deze gaat alleen op onze keeper af. Op de rand van het strafschopgebied weet Roan met een goede duik de bal te pakken maar krijgt daarbij een paar noppen tegen zijn voorhoofd. Gelukkig valt de schade mee en kan de wedstrijd doorgaan.

De laatste paar minuten zien we nog wat strijd en proberen we nog wat te bewerkstelligen maar het is te laat. Daar is het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Een teleurstellend resultaat en hopelijk een wijze les. Bij de volgende wedstrijd moet er echt vanaf het begin meer strijd en inzet getoond worden. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!