CORONA UPDATE - 27 FEBRUARI

28 februari 2021 12:00


Beste leden/ ouders en/of verzorgers,

Vorige week dinsdag 23 februari heeft de regering tijdens de inmiddels bekende persconferentie een aantal versoepelingen aangekondigd met betrekking tot de lockdown. Ofschoon we hoopten op een verdergaande openstelling van buitensportactiviteiten was de uiteindelijke extra ruimte die aangekondigd werd teleurstellend. De regering vindt de risico’s nog te groot om verdere verruiming toe te staan. We zitten nog in de  2e golf en een 3e is aanstaande waarbij men nog niet precies weet in welke omvang die ons zal gaan raken. Voor nu is er dus alleen de verruiming voor leden van 18 tot en met 26 jaar (vanaf 3 maart), welke nu ook in teamverband buiten mogen sporten.

De maatregelen voor de sport voor personen vanaf 27 jaar zijn onveranderd en zijn als volgt:
• Spelers boven de 27 jaar mogen alleen buiten trainen in groepen van twee personen (exclusief trainer) en met onderling 1,5 meter afstand.
• Wedstrijden zijn verboden.

Algemeen blijft gelden:
• In binnenruimtes sporten mag niet.
• Publiek bij sport is niet toegestaan.
• Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
• Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

Op de websites van www.rijksoverheid.nl, www.nocnsf.nl en van onze eigen sportbonden/ brancheorganisaties vindt u meer informatie.

Competitie en restant seizoen
Zowel de KNVB als NHV hebben besloten de competities niet meer op te starten en daarmee is het seizoen officieel ook beëindigd. Een enorme teleurstelling voor iedereen maar we hadden het eerlijk gezegd wel zien aankomen. 
We snappen dat onze leden inmiddels snakken naar sporten in teamverband en wedstrijden spelen maar het is nog onzeker wanneer dit weer mogelijk gaat zijn. Er wordt op dit moment door de KNVB nagedacht over alternatieve scenario’s in de vorm van regionale voetbalwedstrijden in een Regiocup. Bij de handbal wordt door de NHV gekeken naar alternatieve buitenwedstrijden/ competities.

Tevens kijken wij als vereniging naar alternatieven zodat, wanneer sporten/wedstrijden in teamverband weer mogelijk wordt gemaakt, we hier invulling aan hopen te kunnen geven. Momenteel loopt de inventarisatie van de leeftijdsgroep tussen 18 en 27 jaar om te kijken op welke manier we invulling kunnen geven aan trainingen of onderlinge wedstrijden.
Daarbij hopen we dat de maanden mei en juni nog enig soelaas gaan bieden. Ook het openstellen van ons sportpark en het bieden van faciliteiten gedurende de zomermaanden zijn opties. Hierbij dient wel een kanttekening te worden gemaakt dat de gemeente heeft gepland dat ons kunstgrasveld zal worden vernieuwd. Tegelijkertijd zal als onderdeel van het verduurzamen van het sportpark de verlichting worden vervangen. Aanvullend nieuws daarover hopen we in de komende periode te kunnen geven. 

Algemene Ledenvergadering
In de vorige update hebben we jullie kort bijgepraat over de stand van zaken bij de club en met name de gevolgen van de coronacrisis voor onze financiële situatie. Binnenkort zullen we tijdens de ALV die op maandag 22 maart zal worden gehouden nogmaals toelichten hoe we ervoor staan en ook de begroting voor dit lopende jaar met jullie delen. De vergadering zal door de nog steeds geldende coronamaatregelen digitaal plaatsvinden. Binnenkort ontvangen jullie daarvoor een uitnodiging. 

Aanleg beachveld
beachhandbal2.jpgOmdat het perspectief voor de handbal om binnen te kunnen sporten nog heel ver weg is en ook zij dus aangewezen zijn op buitenlocaties hebben we besloten de aanleg van het beachveld op het huidige verharde handbalveld te gaan versnellen. Zo kan de handbaltak ook weer van hun sport gaan genieten.  

De werkzaamheden waren vorig jaar reeds in gang gezet maar werden stilgelegd i.v.m. corona. Nu zullen we de draad weer oppakken en in april gaan starten zodat het hopelijk nog in het voorjaar in gebruik kan worden genomen. Een meevaller in de reguliere kosten en een bijdrage van het rijk maakten deze beslissing makkelijker. We zijn blij dat we deze faciliteit straks ook kunnen bieden op ons sportpark waarbij we het gebruik uiteraard verenigingsbreed  kunnen inzetten. Ook buiten onze club is hier belangstelling voor. 

Winterchallenge 
Tijdens de verrassende winterse periode hadden we nog een leuke winactie bedacht op onze social media. Maak een leuke foto in de sneeuw in Overwetering outfit. 
Uit de diverse leuke inzendingen hebben we 2 winnaars geselecteerd, te weten Roos Brinkert en Jurjen Boxman. 

Roos_Brinket_-_Handbal_E1.jpg  Jurjen_Boxman.jpg

Zij ontvangen een Buitink waardebon t.w.v. €20,-.

Teamuitje senioren
Helaas kunnen onze seniorleden al geruime tijd geen sport meer beleven, maar ook de 3e helft en de teambuilding hieromtrent staan al tijden stil. 
Om toch weer even met elkaar in verbinding te komen en de zinnen te verzetten heeft onze activiteitencommissie voor onze seniorenteams een eigen digitaal teamuitje georganiseerd:

Banner.jpg
We hopen uiteraard dat jullie je hiervoor gaan inschrijven en zo een gezellige digitale borrel met het team kunnen houden. Hopelijk kunnen we elkaar over niet al te lange tijd weer fysiek treffen. 

Compostactie
In de traditionele vorm is de compostactie niet mogelijk binnen de geldende coronamaatregelen. Uiteraard kunnen wij de extra inkomsten die we hier jaarlijks mee generen goed gebruiken. Daarom kijken we  momenteel naar alternatieve mogelijkheden voor de compostactie. Zodra hierover meer bekend is zullen we dit delen via onze website en social media.

Slotwoord
De crisis is helaas nog niet voorbij. We willen iedereen danken voor de support en loyaliteit die we als vereniging van jullie hebben ontvangen. Het raakt ons weliswaar allemaal maar we zijn supertrots op onze leden. Dat zullen we nooit vergeten. Ons motto #SAMENDOEN# is hier echt van toepassing. We moeten er nog even doorheen maar er is licht aan het einde van de tunnel. 


Bestuur Sc. Overwetering

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!